Woningbouw

Bouwen op maat

Utiliteitsbouw

Transformatie, renovatie & onderhoud

Rondom Wonen in Pijnacker en de Stichting Woon Initiatief Nootdorp zijn bezig met het ontwikkelen van een woonvoorziening voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. De samenwerkingsovereenkomst is getekend. Waaijerbouw gaat de voorziening realiseren.

        

In de overeenkomst staan afspraken om te komen tot het een woongebouw, op de hoek van de Zonnedauw en de Pinksterbloem, in de wijk Achter het Raadhuis in Nootdorp. De zorg wordt geleverd door Ipse de Bruggen.


Er wordt een woonvoorziening gerealiseerd bestaande uit veertien appartementen, twee gemeenschappelijke woonkamers waar gekookt en gegeten kan worden en een kantoor annex slaapkamer voor medewerkers van Ipse de Bruggen. Waaijerbouw zal het woonhuis gaan bouwen. Architectenbureau RoosRos uit Oud-Beijerland maakt het ontwerp. Een mooi team. We zijn er trots op daar deel van uit te maken. Als alles volgens plan verloopt, kan medio 2018 met de bouw worden begonnen, waarna een jaar later de oplevering plaats kan vinden.


Stichting Woon Initiatief Nootdorp (SWIN) is het resultaat van een ouderinitiatief. Het doel is het opzetten van een kleinschalige woonvorm voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking met of zonder een lichamelijke beperking. Het gaat om mensen uit Nootdorp en Pijnacker en omgeving die veelal nu nog bij hun ouders wonen en er zachtjes naar toe groeien om straks begeleid zelfstandig te wonen.


Lambert Greven van Rondom Wonen zei bij de ondertekening dat zijn corporatie het een prachtig plan vindt en dat hij het ook mooi vindt dat Rondom Wonen weer nieuwe projecten mag realiseren. Een tijdlang hield de landelijke overheid corporaties daarin tegen. "We zijn op meerdere fronten weer met nieuwbouw bezig en dat is nodig ook omdat de behoefte aan woningen groot is", aldus Greven die er ook op wees dat Rondom Wonen via Villa Casper al ervaring heeft met zo'n project. Voorzitter Gert-Jan Metselaar van SWIN is blij met de medewerking van Rondom Wonen en ook de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Ook bouwer Wim Waaijer ziet er naar uit om voorjaar 2018 de eerste paal in de grond te (laten) slaan en met de bouw te beginnen. "Als geboren en getogen Nootdorper vind ik het mooi om daar een prachtig project te mogen maken."


Na de ondertekening van de diverse documenten werd er een heerlijke slagroomtaart van Bakkerij Rijnbeek aangesneden om de voortgang van het project te vieren. 


Bezoek de websites van SWIN en Rondom Wonen voor meer informatie.

Nieuws


25 juni 2020
Vacature uitvoerder
Waaijerbouw is op zoek naar een uitvoerder. Meer informatie over de vacature is hier te vinden
22 januari 2019
Villa Zonnedauw nu echt in aanbouw
De eerste paal was al even geleden geslagen en ook de fundering van Villa Zonnedauw ligt er al. Hoogste tijd dus voor een officieel startsein van de bouw.
12 oktober 2017
SWIN; de samenwerkingsovereenkomst is getekend
SWIN; de documenten zijn getekend. De start van een goede samenwerking voor een mooi project Nootdorp.
woningborg Groep
This is a Web4life